dinsdag 10 januari 2017

rustige maand in de horeca

Het is weer zover januari is begonnen! Helaas merk je dit ook gelijk na een mega drukke maand als december. Maar hoe kan dit en waarom heeft bijna elk horeca bedrijf hier last van. Vaak komt dit doordat de gasten al veel geld hebben uitgeven in december en deze maand het rustig aan doen, en bedrijven eerst gaan kijken wat hun budget is voor het komende jaar. Vaak is duurt dit ook maar 1 maand en loopt het alweer in februari. Wat zijn nou dingen die je vaak doet in zo'n maand

Een grote schoonmaak! Naar weer een jaar gasten over de vloer en geen tijd om schoon te maken zijn dit de maanden om dat te doen, even met een doekje overal langs en de stofzuiger gebruiken waar de schoonmakers niet vaak komen.

Het bezoeken van beurzen, doordat het een rustige maand is kan je makkelijk naar een beurs gaan en opzoek gaan naar de nieuwste snufjes en de nieuwste technieken.

Spullen die veel gebruikt worden hebben onderhoudt nodig. Als je nieuwe stoelen nodig hebt of nieuw apparatuur, of er moet uitgebreid worden. Januari is hiervoor een perfecte maand.

Naar een jaar of maanden hard werken is er wel toe aan een welverdiende vakantie! lekker op wintersport of heerlijk naar de zon in deze maand kan het.

Je plannen voor het hoogseizoen uitstippelen. Misschien wil je wel je terras uitbreiden en moet je daarvoor vergunning(en) aanvragen. Je gaat meer nadenken over hoe je dit jaar nog meer succesvoller kan maken dan het vorige jaar.

Omdat het zo rustig is, is het misschien juist een leuk idee om met je personeel eens iets leuks te gaan doen. Iedereen heeft hard gewerkt. Tijd om je personeel eens te trakteren op een leuk uitje.

Gasten verrassen. Nu heb je lekker veel tijd voor je gasten. Bedenk leuke workshops, of ga wat vaker aanschuiven bij je (vaste)gasten. Bedenk leuke evenementen waardoor je meer je gasten aan je weet te binden.



1 opmerking: