woensdag 4 februari 2015

Mocca d'or

 Mocca d'or

Afgelopen donderdag hebben wij via school een rondleiding en curus gehad van de koffie branderij mocca d'or. Het was erg interesant zo begon het met een powerpoint presentatie over de hoe koffie ontstaat en in welke landen koffie wordt gekweekt, er werdt ook uit gelegt hoe het kan dat somminge koffie bonen erg duur zijn. Zo werdt er ook uit gelegt dat er ook nog speciale bonen zijn dat zijn de perla bonen die bonen dat zijn hele bonen inplaats van halve en die bonen worden ook door de boeren uitgezocht. Bij de branderij vertelde ze dat die bonen bij hun €30,00 euro was voor 500 gram. Daarnaast werdt er uitgelegt hoe het verloop gaat van bes naar koffie en op welke manieren dat kan. Na dat er veel was uitgelegt kregen we een rondleiding tijdens de rondleiding konden we vragen stellen en werdt er aan ons laten zien hoe de jutten zakken er uitzagen waar de bonen in vervoert worden en hoe een koffie brander er uitzag en hoe het gaat zo hebben wij mogen meemaken dat ze er 8 min in zitten en hoe de boon verkleurt naar enkele seconde. Daarnaast vertelde ze ook dat je bij de koffiebranderij ook je eigen koffie kan laten maken en dat os meer bedoelt voor grote horeca bedrijven. Ook lieten ze ons het soort proeflap zien en daar werden de verschillende bonen geproeft om zo te bepalen of mocca d'or de bonen wou hebben om er koffie van temaken. Na de rondleiding zijn wij weer naar boven gegaan en kregen we een barista curcus we hebben mogen leren hoe wij  'de perfecte esspresso' maken en hoe het niet moet maar wel gebeurt als je wist hoe de perfecte esspresso werdt gemaakt was je al een stap verder voor je cappacino want die begint bij de esspresso. Wij hebben daarna mogen leren hoe wij een hartje maken in de cappacino en wat belangrijk is om op teletten en dat is als volgt: goed walsen hoog houden als je de melk er in doet en langzaam naar beneden om zo de schuimlaag er boven op laten komen en zo er een vormpje van temaken. Ik heb het geleert en kan nu zelf ook een hartje maken! Bij mijn bedrijf heb ik nu de opdracht gekregen om dat iedereen teleten voor 14 februarie om zo een 'valentijns koffie' te verkopen handige truk om eerlijk te zeggen!  Al met al heb ik veel geleert en vond het heel erg interesant!!

1 opmerking: